TÜBİTAK Başkanı Mandal Batman’daydı

featured

Batman DeneYap Türkiye uygulama sınav merkezinde incelemelerde bulunmak ve  TÜBİTAK Kitaplıklarının toplu  açılışını yapmak üzere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Batman’a geldi.

Mandal, Dene – Yap uygulama sınavının yapıldığı Batman Gençlik Merkezini ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Mandal, öğrencilerin yaptığı projeleri inceledi.  Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okuma Noktasına geçen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal, burada TÜBİTAK kitaplığının açılışını gerçekleştirdi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Mandal, Dene – Yap atölyelerinin 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve T3 Vakfı’nın ortak projesi olarak başladığını söyledi.

Dene – Yap atölyelerinin Türkiye’nin teknolojiyi ithal eden değil en baştan itibaren tasarlayan, geliştiren, üreten ve başta ülkeler olmak üzere tüm dünyaya teknoloji geliştiren bir ülke olma çabaların bir parçası olduğunu aktaran Mandal, 55 ilde 66 Dene – Yap atölyesinin kurulduğunu kaydetti.

TÜBİTAK Başkanı Mandal Batman'daydı

“81 İLDE 100 DENE – YAP ATÖLYESİ” 

“Bu süreç 2018 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatıldı. 81 ilimizde 100 Dene – Yap teknoloji atölyesi projesinin üçüncü ayağını yapıyoruz.” diyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Manda; “Amaç Türkiye’nin ülkemizin teknolojiyi ithal eden değil, kendine transfer eden değil, kullanan değil en baştan itibaren tasarlayan, geliştiren, üreten ve başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya insanlığa teknoloji geliştiren bir ülke olma noktasındaki çabaların bir parçasıdır. Bu çocuklarımız her ilimizde şu an toplam 3. aşamayla birlikte 55 ilde 66 Dene – Yap atölyesine ulaşıyoruz, bu sınavlarla birlikte. Hedef 2023 yılında 81 ilimizde 100 Dene – Yap atölyesi kurmak.” dedi.

“ÖĞRENCİLER 3 YIL EĞİTİM GÖRECEK” 

“Bu öğrencilerimiz 3 yıl boyunca ücretsiz eğitim alacaklar.” diyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal açıklamasına şöyle devam etti; “Alacakları eğitim gerçekten tasarım ve üretim önceliklidir. Daha sonra robotik kodlama gibi ama takibinde kendileri çok daha kendilerinin istediği boyutta Nano Teknoloji, Biyo teknoloji, enerji teknolojileri, Siber teknolojileri olacaktır. Bunların hepsini, biz bugün için baktığımızda artık Türkiye nasıl savunma sanayinde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiyse diğer teknolojilerde de bunu yapabilecek bir güçte olduğunu göstermenin en büyük örneklerinden bir tanesi bu öğrencilerimizde.” dedi.

“5 BİN 700 ÖĞRENCİ BAŞVURDU” 

Batman Valisi Hulusi Şahin Türkiye’de nüfusuna oranla Deneyap atölyesine en yüksek başvuruyu sağlayan il olduklarını belirtti. Vali Şahin “5 bin 700 civarında öğrencimiz bu sınavlara başvurdu. Onların içerisinden ön elemeden sonra yaklaşık 500 kadar öğrencimiz bugün sınava giriyorlar oradan 160 kadar öğrencimiz Petrolkent mahallemizde gençlik merkezinde bulunan Deneyap atölyemizde 3 yıl boyunca ücretsiz eğitim alacaklar. Bu sınavlar devam edecek ve öğrencilerimizi bu Deneyap atölyelerinden istifade etmesi devam edecek” şeklinde konuştu. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Mandal’a Vali Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdis Demir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ömer Faruk Güzel, Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, Şube Müdürleri, öğrencileri ve velileri katılım sağladı.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Batman Burada ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!